Пречистителни станици за (фекални) отпадни води

При купување на пречистителна станица, барајте СОВРШЕНОСТ!

Барате трајно, издржливо и сигурно решение за отпадни води од домаќинства?

Па тоа е пречистителната станица AQUAmax® која ја развивме во соработка со водечка германска компанија во областа на системите за биолошки пречистувачи на вода – АТВ Germany

Малите пречистителни станици за (фекални) отпадни води AQUAmax® се погодни за сите домаќинства и објекти (куќи, станбени згради, комерцијални, земјоделски и индустриски постројки, хотелски и спортски комплекси,

Пречистителната станица AQUAmax®, која е составена од две комори и тоа: седиментна и реакторска односно работи врз основ на чистење на отпадни води со помош на аерација. Овој принцип на работа е погоден за сите домаќинства каде што во еден ден на ефикасен и еколошки начин може да се прочистат дури до 15о литри/по лице – отпадна вода без додавање на било какви хемиски или биолошки препарати. Пречистената вода е до тој степен чиста да може да се испушти во било кој рецепиент што значи дека ги задоволува сите законските норми во овој дел.

Целиот процес се следи од едноставен контролер

Вграден топчест вентил, кој ги заменува електромагнетните вентили

Ниска потрошувачка на електрична енергија: 0,33 kWh / ден,

Без оглед на фактот дека тие се под оптоварување или ако протокот на отпадни води на PUROO® ElementsS е доволно голем за да одговара на сите околности

Био-прочистувачот работи според процесот на чистење на СБР на регулиран начин на аерација. Толку е лесно, на потполно биолошки начин, да се прочистат повеќе од 150 литри отпадна вода за домаќинство по лице за само еден ден, во мерка што параметрите на пречистената вода истекуваат двојно повеќе од законските регулативи.

5+ за AQUAmax®

+ Значајни заштеди поради поевтин транспорт, монтажа, одржување, одвод и потрошувачката на електрична енергија - до 1000 евра заштеди во првите три години по купување на опрема за чистење;

+ Сигурна работа - тивко и целосно автоматизирана - нема дополнителни одвод делови, прилагодување на вентили или додавање на биолошки и хемиски препарати - неговата ефикасност може да биде можност, исто така контрола над вашиот мобилен телефон;

+ Докажани решенија - одличен чистење технологија Германски доверлив 60.000 задоволни клиенти од целиот свет, 35 години на компанијата традиција Zagožen l.l.c. во областа на производи за водовод и одвод овластен сервисен центар е гарант дека инсталацијата, поврзување и редовно одржување на пречистителна станица за отпадни води има долгорочна нега AQUAmax® сигурен и одговора словенечки експерти;

+ Исто така, работи во ваше отсуство - ноќе и кога сте на работа или на одмор AQUAmax® чистење на уредот автоматски се префрлува на режимот на штедење енергија и зголемен прилив автоматски се враќа на нормално работење;

+ Гарантиран квалитет и безбедност на вашиот начин на купувачите - 2 години гаранција на сите технички делови, сите потребни меѓународни сертификати и CE сертификат знак на квалитет ISO 9001.

Барате одличност! Изберете AQUAmax®.